FloodEX 2017

Kaart wordt geladen...

Date/Time
Date(s) - 31/10/2017 - 02/11/2017
gehele dag

Location
Amsterdam RAI

Category(ies)


Allereerste Floodex Europe wordt gelanceerd in oktober naast Aquatech Amsterdam
De eerste editie van de nieuwe vakbeurs Floodex Europa vindt tegelijkertijd plaats met Aquatech tijdens de Amsterdam International Water Week eind dit jaar in de RAI in Amsterdam. De beurs richt zich op apparatuur, oplossingen en technologieën om overstromingen in te perken en te voorkomen. Floodex Europe is hét platform waar grote leveranciers uit deze snel groeiende bedrijfstak en internationale besluitvormers uit bedrijfsleven en overheid elkaar ontmoeten.

Het belang van overstromingsbeheersing
De verstedelijking neemt snel toe en de klimaatverandering leidt tot intensievere neerslag. Daarom staat overstromingsgevaar overal ter wereld hoog op de agenda, en zeker ook in Europa. De start van Floodex Europe voorziet in de groeiende vraag naar apparatuur, oplossingen en producten om dit gevaar te bestrijden. Het eerste evenement op 31 oktober en 1 november richt zich op belangrijke marktsegmenten zoals overstromingsvermindering, calamiteitenherstel, bescherming tegen overstromingen door excessieve regen en het beheer van oppervlaktewater in plattelands-, kust- en stedelijke gebieden.

Er worden bezoekers verwacht van lokale, regionale en centrale overheden, waterschappen, regionale overstroming- & kustautoriteiten, de civieltechnische en bouwkundesector, aannemers/bouwbedrijven, waterautoriteiten, landbouw en het internationale bedrijfsleven.

Alle watergerelateerde onderwerpen onder één dak
Floodex Europe wordt georganiseerd door RAI Amsterdam tegelijkertijd met de 26ste Aquatech Amsterdam, hiermee wordt een hal toegevoegd aan de beursvloer. “In recente edities van Aquatech Amsterdam was er al steeds meer aandacht voor het belangrijke terrein van overstromingbeheersing”, aldus Annette Bos, show director Aquatech Global Events bij RAI Amsterdam. ‘De lancering van Floodex Europe met onze partner Indigo biedt exposanten en bezoekers de kans hun bedrijfsactiviteiten op dit essentiële gebied naar een hoger niveau te tillen. Kortom, een spannende ontwikkeling voor ons allemaal.”

Scroll naar top