Willeke Jongerius
Willeke JongeriusSenior Bloemstylist
Lees meer »
Stefan Enthoven
Stefan EnthovenDirecteur
”Gelukkig getrouwd met Elsje en trotse vader van Nick , Bo en Kai . Ik ben op 18 jarige leeftijd begonnen met een eigen bloemenzaak en sinds 1988 hebben mijn broer en ik een exportbedrijf in bloemen en planten opgezet. In 1989 heb ik een groothandel in planten overgenomen. Met veel vallen en opstaan had ik in 2000 nog steeds het exportbedrijf en een groothandel, niet meer met mijn broer maar wel met compagnons .

12 jaar geleden kreeg ik de kans om samen met de compagnon van mijn vader (de oprichter van Expo Flora) me in te kopen bij Expo Flora Harmelen bv. Expo Flora was toen een bedrijf dat planten- en bloemendecoraties verhuurde voor veel beurzen in Europa . Na een aantal jaren op de achtergrond te hebben gewerkt bij Expo Flora en goed om me heen te hebben gekeken, hebben Herman Bos en ik in 2005 besloten Expo Flora te gaan veranderen. Niet meer alleen bloemen en planten en leveren door heel Europa, maar een aanvulling van meubilair en andere soorten decoratie voor totaalaankledingen met als doel meer omzet in Nederland te behalen.

Die commerciële taak heb ik op me genomen en door veel praten en luisteren naar klanten (zoals de RAI en Jaarbeurs) is het ons gelukt Expo Flora te maken zoals het nu is. In de afgelopen 10 jaar is Expo Flora met de nodige hindernissen verdubbeld in omvang, werk ik inmiddels fulltime voor Expo Flora en hebben we een fantastisch team om ons heen.

Ik wil mijn compagnon Herman Bos bedanken voor het gestelde vertrouwen en uiteraard alle klanten met wie ik al jaren samenwerk en dat nog hopelijk vele jaren mag doen”

Creating the Difference !!!

Lees meer »
Nick Enthoven
Nick EnthovenTeamleider Logistiek
Lees meer »
Ellis Jutte
Ellis JutteSales Support
“Ik behoor tot de 40+ers binnen ons gezellige kleine team van Expo Flora. Sinds 2005 werk ik hier met heel veel plezier als commercieel binnendienstmedewerkster. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten zoals het uitwerken van offertes en orders en eindverantwoordelijk voor de facturatie.

Samen met mijn collega Miranda Gresnigt beheer ik het assortiment, het coderen van nieuwe artikelen en het up-to-date houden van onze prijslijsten voor zowel beurzen als evenementen.

Mijn motto: geniet van elke dag, en dat is vrij eenvoudig tussen al onze mooie decoraties!!!!”

Lees meer »
Arjan Querreveld
Arjan QuerreveldSenior Operations
” Nadat ik bijna 25 jaar voor een groothandel had gereden, was ik op zoek naar iets anders. Ik ben toen voor mezelf begonnen als hovenier. Ik deed het onderhoud van een tuin voor klant die mij op de hoogte bracht van het bedrijf Expo Flora. Via via ben ik als parttimer begonnen bij Expo Flora (oktober 2009), als chauffeur en helpen met de opbouw van diverse beurzen en evenementen.

In 2010 ben ik fulltime aan het werk gegaan. Het is heel afwisselend werk en geen dag is hetzelfde! Ik ben vaak te vinden op de RAI waar ik alle ins & outs weet. Vooral contact met de klanten vind ik belangrijk. Face to face en de klant helpen met het oplossen van eventuele problemen”

Lees meer »
Ingrid Jansen
Ingrid JansenFinancial Controller
”In 1999 ben ik in dienst gekomen bij Stefan Enthoven en toen deze in 2000 een compagnonschap aanging met Herman Bos inzake Expo Flora ben ik op afstand vanuit Naaldwijk de administratie gaan verzorgen. Inmiddels hebben zowel het bedrijf als ik een flinke groei doorgemaakt en reis ik vanaf 2013 op en neer naar Harmelen zelf. Mijn parttime werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de gehele financiële administratie en het uitwerken van diverse rapportages. Ik ben de schakel tussen de administratie, de directie en het accountantskantoor.

Ik ben blij nu daadwerkelijk deel uit te maken van dit dynamische en gezellige team!”

Lees meer »
Jeroen van der Wansem
Jeroen van der WansemManagement Consultant
Lees meer »
Annemiek de Kruijff
Annemiek de KruijffSenior Interieurstylist
‘’Vanaf januari 2016 ben ik werkzaam bij Expo Flora als Interieur Stylist. Voordat ik bij Expo Flora terecht kwam heb ik de opleiding Interior Design & Styling gevolgd aan de Jan des Bouvrie Academie. Ik ben gaan werken als projectmanager om de andere kant van het vak eigen te maken. Hierna ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik totaalconcepten kan creëren en mijn creativiteit kwijt kan. Expo Flora is hier het juiste adres voor.

Wat mij blij maakt? Een mooi ontwerp neerzetten in samenwerking met de klant. De vraag van de klant vertalen naar een ontwerp waar vorm, kleur en identiteit samenkomen tot een totaalconcept!‘’

Lees meer »
Bo Enthoven
Bo EnthovenSenior Interieurstylist
“Sinds juli 2012 werk ik bij Expo Flora. Ik ben hier terecht gekomen via mijn vader Stefan Enthoven die samen met Herman Bos directeur is van Expo Flora Harmelen B.V. Ik ben van kleins af aan al geïnteresseerd in het bedrijf en maakte daarom snel de keuze na 1 jaar te stoppen met mijn MBO-opleiding Interieur Styliste. Toen ik 14 jaar was, heb ik een bloemenopleiding gedaan en mijn diploma behaald op mijn 16e.

Ik ben begonnen als bloembindster in de binderij bij Expo Flora en doorgegroeid als Junior Interieur Stylist en begeleid nu grote beurzen en andere opdrachten. Ik doe alle werkzaamheden op kantoor en ben ook werkzaam op locatie van deze beurzen en evenementen. Tevens heb ik mijn chauffeurs diploma’s behaald, waardoor ik voor alles inzetbaar ben. Ik ben multifunctioneel en ga elke dag met plezier naar mijn werk.

Mijn doel bij Expo Flora is heel veel blijven leren van dit vak en over een aantal jaren als mijn vader en Herman oud en grijs zijn, het bedrijf overnemen. Expo Flora is in mijn ogen nu al een groot en sterk bedrijf, maar wie weet wat ik Expo Flora kan bieden in de toekomst”

Lees meer »
Esther van Egmond
Esther van EgmondBloemstylist
Lees meer »
Ruud Hazelaar
Ruud HazelaarSenior Bloemstylist
Lees meer »
Herman Bos
Herman BosDirecteur
‘’Gelukkig en samenwonend met Moniek Jongerius. We hebben samen 2 prachtige zonen: Ole en Alec. Ik ben al ruim 25 jaar werkend bij Expo Flora. Begonnen als medewerker bij Aad Enthoven, toenmalig eigenaar en oprichter van Expo Flora. Na ongeveer 8 jaar als medewerker door Nederland en Europa gewerkt te hebben, heb ik de mogelijkheid gekregen om mede-eigenaar van Expo Flora te worden. In de 5 jaar erna hebben we vestigingen in Engeland, Frankrijk en Duitsland opgericht. In 2000 kreeg ik de mogelijkheid om de vestiging in Nederland geheel over te nemen. De overige vestigingen zijn doorverkocht aan de mensen die in die landen het dagelijks beleid deden.

Samen met Stefan Enthoven ben ik toen Expo Flora Harmelen B.V. gestart. Tot op de dag van vandaag ben ik blij deze stap te hebben gemaakt. In 2005 zijn wij het bedrijf ingrijpend gaan veranderen. Niet meer alleen planten en bloemen, maar ook meubilair en andere totaal sfeeroplossingen. Met een groot enthousiast team zijn we dagelijks bezig om dit nog meer uit te breiden. Op dit moment hou ik me bezig met de relaties en de uitvoering van de grote werkzaamheden. Ik wil iedereen bedanken die alle jaren vertrouwen in ons zijn blijven houden”

Doe gewoon en werk met plezier!!!!!!

Lees meer »
Kelly Hendriks
Kelly HendriksTeamleider Bloemstylist
‘’Sinds 2 September 2013 ben ik werkzaam bij Expo Flora als junior bloem stylist. Ik ben begonnen met 1 dag school en 4 dagen werken. Ik heb de opleiding MBO Flower Design in Houten gevolgd en succesvol behaald.

Nu werk ik fulltime bij Expo Flora en heb het erg naar mijn zin! Ik doe mijn best om door te groeien tot senior bloem stylist. Het werk bij Expo Flora is heel veelzijdig en dat spreekt mij erg aan. Geen dag is hetzelfde!’’

Lees meer »
Bowie Koene
Bowie KoeneSenior Operations
Lees meer »
Aernout Stroosnijder
Aernout StroosnijderOperational Manager
“Ik verzorg de gehele operationele planning voor Expo Flora (vanaf 2010). Op specifieke projecten houd ik mij bezig met de verkoop en de organisatorische kant. Tevens begeleid ik het project ook ter plekke. Expo Flora is een kleinschalig bedrijf, dus in drukke periodes werken we met z’n allen aan de goede uitvoering van een opdracht. Ik zal in die perioden dan ook te zien zijn op de vrachtwagen of aan het meehelpen met de opbouw van een project.

Buiten deze werkzaamheden visualiseer ik (bepaalde) projecten d.m.v. 3d-schetsen. Hierbij gebruik ik mijn ervaring en kennis’’

Lees meer »
Fred Jongerius
Fred JongeriusSenior Operations
“ Als hoofd logistiek ben ik op dit moment werkzaam bij Expo Flora. Vanaf 1995 ben ik in dienst en ben ik vooral in het begin als chauffeur werkzaam geweest met een bloemen/planten achtergrond. Langzaam groeide het bedrijf en groeide ik samen mee. Ik ben verantwoordelijk voor het verloop van levering en op- afbouwen van diverse beurzen en evenementen. Tevens ben ik begeleider van diverse leerlingen die elk jaar bij ons stage lopen.

Samen met mijn collega’s zorgen wij ervoor dat alle bestellingen en totaalaankledingen tot in de puntjes verzorgd worden. Dit doe ik met veel plezier ’’

Lees meer »
Roel Roodenburg
Roel RoodenburgSenior Operations
‘’Na het behalen van van Het RMTuS diploma en diverse vakdiploma’s bloemsierkunst/bloementeelt/tuintekenen ben ik na een aantal jaren gaan werken als zelfstandig tentoonstellingsbloemist/hovenier. Hierbij hield ik mij bezig met het decoreren van stands met “groen” en ontwerpen en aanleg van tuinen.

Omdat ik veel voor Euroflower Aalsmeer BV werkte ben ik na en aantal jaren fulltime aan de slag gegaan als manager/arrangeur bij dit bedrijf. Ik was zowel nationaal als internationaal werkzaam met groen-bloem- en sfeerdecoraties. Helaas is dit bedrijf in januari 2015 gestopt met haar bedrijfsactiviteiten.

Ik ben actief ingesteld en stressbestendig en heb een nieuwe uitdaging gevonden bij Expo Flora. Ik denk dat ik met mijn eigenschappen en ervaring een positieve bijdrage kan leveren binnen dit leuke team’’

Lees meer »
Dewi Wolswijk
Dewi Wolswijk Senior Interieurstylist
Lees meer »